Mégis kiköltekeznek karácsonyra az amerikaiak?

Novemberben ugrásszerűen megnőtt a jövőben bizakodó amerikaiak száma - állítja a vezető ottani gazdaságkutató csoport. A válság korábban jelentősen visszavetette a kiskereskedelmi forgalmat az Egyesült Államokban, a fogyasztók ugyanis a recessziótól való félelmükben spórolni kezdtek.

A piaci elemzők nagy megelepetésére javuló fogyasztói bizalmat mért a vezető amerikai gazdaságkutató csoport most novemberben.

A kereskedelmi forgalom szeptemberi –rekordméretű - csökkenése után mindenki arra számított, hogy a fogyasztói bizalmi index az októberi 38,8 pont után a bizalmi index értékét 37,9-re visz le. Azonban az index értéke 44,9 pont lett.

Összesen 5 ezer háztartás megkérdezésével készülő index két alapvető összetevőjében ugyanakkor ellentétes mozgás figyelhető meg: a jelen helyzetre a fogyasztók az októberinél rosszabb novemberi végleges "bizalmi osztályzatot" adtak, ugyanakkor jócskán megugrottak a jövőre vonatkozó várakozások. Az üzleti feltételeket is valamivel többen kedvezőbbnek ítélik meg, mint októberben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.