Mégis 30 milliárd dollár a leggazdagabb ázsiai vagyona

Február végén Li Ka-shing, Ázsia leggazdagabb embere azt állította, hogy 40 százalékkal elszámolták vagyonát. Rákövetkező nap belátta tévedését és pontosított a milliárdos.

Li Ka-shing február 28-án azt állította, hogy a nemzetközi média vagyonát legalább 40 százalékkal becsülte alá. Ezt az állítását egy nappal később visszavonta, mondván, hogy február 28-i megjegyzései arra vonatkoztak, hogy a nemzetközi média korábban nem számította bele a kanadai olaj és földgáz vállalat, a Husky Energy-ben lévő részvényeit – magyarázta egy nappal későbbi rövid sajtótájékoztatón a mágnás - írta a Bloomberg.

A nemzetközi média jelenlegi vagyonomra vonatkozó számításai helyesek- állította Li. Amikor tegnap arról beszéltem, hogy a média alábecsülte vagyonom, arra a több mint 10 évvel ezelőtti elszámolásra gondoltam, amikor még nem sokan tudták, hogy a Husky Energy fő részvényese én vagyok- mondta Li.

A 85 éves Li nettó 29,6 milliárd dolláros jövedelmével a Bloomberg milliárdosok listájának 22-ik helyén áll. Helyezésébe beleszámolták a majdnem 350 millió, Li közvetlen tulajdonában lévő Husky-részvényt is. Ezek 10,5 milliárd dollárt érnek - azaz vagyonának harmadát teszik ki.  Li magánvagyonának értékét sosem hozta nyilvánosságra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.