Mégis vehetnek magyar Mercedest a franciák

A párizsi Államtanács megsemmisítette azt a francia kormánydöntést, amely egyes Mercedes-típusok légkondicionálójában használt tiltott anyagra hivatkozva nem engedélyezte a Magyarországon is gyártott márkák franciaországi forgalmazását.

 

M. Schmidt János / Népszabadság

A Daimler számára kedvező végleges ítéletet hozott a legmagasabb francia közigazgatási döntéshozó szerv, az Államtanács a magyar Mercedeseket is érintő regisztrációs tiltás ügyében - idézi az Automotive News Europe-ot a Portfolio.hu. A döntés értelmében a bíróság jogellenesnek találta a francia kormány korábbi tiltását, és engedélyezte a cég új kompakt modelljeinek regisztrációját.

A döntés megszüntette a francia kormány tiltását, ami megakadályozta az új modellek regisztrációját Franciaországban. Tavaly nyáron három hónapig nem lehetett forgalmazni a Mercedes-Benz A-osztályú, a hazánkban is gyártott B-osztályú és a kizárólag Magyarországon előállított CLA modelleit. A tiltás hátterében az állt, hogy ezeknek a típusoknak a légkondicionálójában az R134a jelű, üvegházhatású hűtőfolyadékot használják, ami 2013. január 1-től nem engedélyezett az Európai Unióban. Szakértők szerint a Mercedes ígéretei ellenére engedélyezési trükkök révén modelljeiben továbbra is megtalálható az anyag.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.