Megint ügyeskednek az online szerencsejáték játékadójával

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter új, a 2015-ös költségvetést megalapozó újabb salátatörvényt terjesztett be „egyes törvények a közpénzek szabályozásának módosításáról” címmel. Ennek egyik pontja a szerencsejátékokkal, a távszerencsejátékokkal, azaz az online fogadásokkal is foglalkozik.

A javaslat többek között módosítaná a távszerencsejáték szervezésnek szabályait – írja a napi.hu. Az indoklás szerint nemzetközi trendeknek megfelelően a jövőben az online szerencsejátékok szervezőinek a sportági szövetségektől rendelkeznie kell olyan engedéllyel, amely lehetővé teszi, hogy a sportág rendezvényeit szerepeltesse a fogadások között. Az online játékszervezőknek szerződést kell kötnie a sportági szövetségekkel erről. Ez persze nem ingyen van, ezért tisztes summát kérnek a szövetségek.

A javaslat szerint a szerencsejáték szervezője a szövetségnek fizetett jogdíjat a jövőben levonhatná a (szerencse)játékadóból – derül ki az indoklásból.

A jelenlegi szabályozás is ad kedvezményt a szerencsejáték-szervezőknek, ám a költségeiket nem közvetlenül az adóból, hanem annak alapjából vonhatja le – hívja fel a figyelmet módosító javaslatában két MSZP-s képviselő. Harangozó Tamás és Tóth Bertalan szerint így viszont a jól árazott megállapodásokkal akár a teljes játékadó-fizetési kötelezettségüket is lenullázhatnák a online szerencsejáték szervezésére jogot szerzett cégek – írja a portál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.