Közel hatéves mélypontra kerül a benzinár

Péntektől öt forinttal csökken a benzin és néggyel a gázolaj ára - tudtuk meg. A benzin az áráreséssel a gázolajhoz képest eddig felmutatott szerény rekordjai után hirtelen közel hatéves mélypontjára kerül.

Péntektől öt forinttal csökken a benzin és néggyel a gázolaj ára - tudtuk meg. Ennek megfelelően a benzin ára 319, a gázolajé 306 forintra kerül átlagosan literenként.

A gázolajtól eltérően a benzinről eddig csak szerény, néhány hónapos mélypontokról beszélhettünk. Ám ezzel az öt forintos csökkentéssel a benzin ára számításunk szerint hirtelen közel hat éves mélypontjára kerül. Utoljára ugyanis 2010 márciusában mérték ennél olcsóbban a hajtóanyagot. Ezzel meg is előzte a gázolaj adatát, amely több mint öt és fél éve nem volt ilyen olcsó. A gázolaj esetében az időtáv az árcsökkentésekkel fokozatosan nyúlt ki.

Legutóbb ma csökkent az ár, 3-3 forinttal.

A lépés háttere a nemzetközi nyersolajár tovább tartó zuhanása. Az Európában irányadó Brent típusú olaj tőzsdei ára a hétfői hordónkénti 33 dollárról szerdára 30 dollár körüli szintre zuhant, ami több mint 12 éves mélypont.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.