Megint Magyarországot szemelte ki a Lenovo

Az EMEA-piacra (Európa, Közel-Kelet és Afrika) szánt vállalati és adatközponti számítástechnikai rendszerelemek gyártását kezdi meg Magyarországon a kínai Lenovo, a világ vezető személyiszámítógép-gyártó vállalata – közölte a cég hétfőn.

 

A közlemény szerint a Lenovo EMEA-piacra szánt vállalati számítástechnikai és adatközponti egységek teljes választéka 2016 nyarától Magyarországon, Sárváron készül azt követően, hogy a Flextronics International Kft., a Lenovo partnere megkezdte a berendezésekhez szükséges "x86-os" szerverek helyi gyártását.

A Flextronics hat éve stratégiai beszállító partnerként vesz részt a Lenovo több termékének, egyebek között személyi számítógépek, mobiltelefonok és vállalati szerverek gyártásában. A cég sárvári üzeme nemrégiben szállította le az ötmilliomodik EMEA-piacra gyártott Lenovo számítógépet.

A Lenovo a magyarországi gyártás megkezdésével vezető szerepre kíván szert tenni a térségben a vállalati és adatközponti számítástechnikai rendszerek piacán. A gyártás Európába helyezése lehetővé teszi számára a szállítási idő – országtól függően – legfeljebb 5 napra csökkentését, illetve a működési költségek mérséklését, amelyek végső soron azonos minőség mellett alacsonyabb árat és versenyelőnyt jelentenek.

A Fortune 500-as listán szereplő kínai Lenovo évi 46 milliárd dolláros forgalmat bonyolít számítástechnikai eszközök és berendezések gyártásával, fogyasztói, üzleti és vállalati innovatív technológiák szállításával és szolgáltatásokkal. A Flextronics International Ltd. a világ egyik legnagyobb elektronikairészegység-beszállítója 200 ezer alkalmazottal a világ 30 országában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.