Megint felfüggesztették Norbi részvényeit

A jegybank szerdai tájékoztatása szerint felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb részvények tőzsdei kereskedését, mert a cég megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. Néhány hete hasonló okok miatt már kaptak büntetést Norbiék.
A jegybank közleménye szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium a Norbi Update Lowcarb Nyrt. és az OTT-ONE Nyrt. korábbi könyvvizsgálójával szemben is minőségellenőrzési eljárást folytatott le, amelynek alapján a 2014. évi beszámolót illetően a könyvvizsgálat 90 napon belüli ismételt elvégzésére kötelezte a könyvvizsgálót. A megismételt audit alapján a könyvvizsgáló megállapította, hogy a korábban kibocsátott független könyvvizsgálói jelentés nem megfelelő, ezért azt visszavonta.

A független könyvvizsgálói jelentés visszavonásáról 2016. április 25-én - a tőkepiacról szóló törvény rendelkezéseinek eleget téve - mindkét kibocsátó rendkívüli tájékoztatást tett közzé. Bár a jogsértést közvetlenül ez esetben sem a Norbi Update Lowcarb Nyrt., illetve az OTT-ONE Nyrt. mulasztása idézte elő, a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok súlyos megsértésére tekintettel az MNB szerdától felfüggesztette a két papír forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén, mindaddig, amíg a két kibocsátó teljesíti a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét.

Néhány héttel ezelőtt a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-re az MNB mintegy 1 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki, mivel az több esetben nem tett maradéktalanul eleget a jogszabályokban előírt rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének. Emiatt akkor szintén felfüggesztették a cég részvényeinek tőzsdei kereskedését, de néhány nappal később, miután a felszólításnak eleget tettek Norbiék, visszatérhettek a tőzsdére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.