Megint brókercéget vizsgál az MNB

Vizsgálódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy bolgár székhelyű brókercég ügyében. Egyelőre nem lehet tudni, a társaság mit kezd az ügyfelek pénzével, de számláit már zárolták.

Piacfelügyeleti eljárást indított az MNB Interactive Ltd.-vel szemben. A Magyarországon a 1117 Budapest, Sopron út 20. szám alatt irodát fenntartó, korábban Interactive Brokerage Ltd., illetve Global Markets Ltd. néven működő bolgár társaság vizsgálata során azt akarják kideríteni, hogy a cég végez-e, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül befektetési szolgáltatási tevékenységet, illetve kiegészítő szolgáltatást - számolt be a Privátbankár.

Az eddig beszerzett bizonyítékok szerint a társaság részére – magyar természetes személyektől – érkező befizetéseket jellemzően bizonyos „TIGER ASET MANAGEMENT LTD", „ROYAL CAPITAL MANAGEMENT LCC" és „ALPHA BROKING EOOD" elnevezésű, Magyarországon az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére szintén nem jogosult intézmények részére továbbítják.

Befektető-védelmi okokból, ideiglenes biztosítási intézkedésként az MNB már elrendelte az Interactive Ltd. ismertté vált magyarországi számláinak zárolását. Egyúttal azonnali hatállyal megtiltották, hogy az Interactive Ltd. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, jegybanki engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A végzés semmilyen formában nem érinti az Interactive Ltd. befektetőkkel szemben fennálló, a már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét - ha tehát az ügyfelek ki akarják venni a pénzüket, ki is kell adni nekik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.