Megint árulja a CIB a SZOT szállót

Ismét nekiveselkedik a CIB a SZOT szálló eladásának - jelentette be a bank. A feladatot a Cushman & Wakefild ingatlantanácsadó cégre bízzák. A bank az ingatlanpiaci kilátások jelentős javulásában bízva hirdeti meg a hosszú évek óta eladhatatlannak tartott ingatlant.

A szálló a hetvenes években működött, majd a nyolcvanas évek végén a felújítása mellett döntöttek, de ebben csak addig jutottak, hogy visszabontották a szerkezetet. A fejlesztők fantáziáját mindig is birizgálta a már a kilencvenes évek elején egymilliárd forintra becsült ingatlan, ám a megvalósításba mindig hiba csúszott. A Hunguest és a Globex tulajdonosként 1997-ben háromszáz szobás luxusszállót akart csinálni belőle, ám időközben a Globex csődbe ment.

A szálló iránt később egy gibraltári offshore cég is érdeklődött, végül a Pro-Hill Kft. vette meg - a cégnek Kunos Péter, az Agrobank lesittelt vezetője volt az egyik tulajdonosa. Az építkezés 2007 végén meg is indult, ám ez a cég is bedőlt. A CIB úgy került képbe, hogy a Pro Hill a beruházáshoz a banktól vett fel jelzáoghitelt. Az ingatlan így 2009 végén a CIB-é lett. A bank azóta 2012-ben is megpróbálta értékesíteni az ingatlant, de az akkori próbálkozás végül kudarcba fulladt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.