Megindult Magyarország felé a német autóipar

Komoly fantáziát lát Magyarországban a német autóipar. A Mercedes, az Audi, az Opel és a Bosch 6-7 ezer új munkahelyet hoz létre hazánkban.

A Daimler konszern nyomatékosan elismeri a magyar kormánynak a gazdaság stabilitása érdekében tett erőfeszítéseit, s üdvözli a soros magyar EU-elnökség alatt elfogadott európai szabadalmat is. A válságadó kapcsán a vezető német ipari konszern reméli, hogy az intézkedés csak rövid távra szól - erről Martin Jäger, a Kecskeméten Mercedes-autógyárat építő Daimler külkapcsolatokért felelős igazgatója beszélt magyar újságíróknak, miután munkaebéden látta vendégül a Berlinben tárgyaló Schmitt Pál köztársasági elnököt.

A tavaly közel 98 milliárd eurós árbevételt elkönyvelő Daimler berlini központjában rendezett munkaebéden több német nagyvállalat, így a Deutsche Telekom, a Bayer-Schering, az EnBW és az Elpro is képviseltette magát. Jäger az Orbán-kormány által kivetett válságadó kapcsán elmondta: bár ilyesminek a vállalatok nem örülnek, a dolog Németországban sem ismeretlen. Európa vezető gazdasági hatalmában az energiaágazatra róttak vetettek ki válságadót. - Ami Magyarországot illeti, magyar részről olyan jelzéseket kaptak, hogy korlátozott idejű lépésről van szó - tette hozzá.

Magyarországot Jäger kedvező és vonzó befektetési terepnek nevezte, ahol hosszú távon szeretnének jelen lenni. Az épülő kecskeméti gyár igazgatója, Frank Klein megerősítette, hogy jövőre a futószalagokról legördülnek a Magyarországon gyártott első Mercedes-Benz személygépkocsik. A 800 millió eurós beruházással épülő, több mint 2500 főt foglalkoztató üzemben éves szinten százezernél több jármű előállítását tervezik.

Schmitt Pál azt hangsúlyozta, hogy a német autógyártók és a hozzájuk kapcsolódó beszállítók által megvalósítandó magyarországi beruházások mintegy 6-7 ezer új munkahelyet hoznak létre. A Mercedes mellett az Audi, az Opel és a Robert Bosch is jelentősen növeli magyarországi gyártókapacitásait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.