Megfagyhat a fagyálló is: nézze meg, melyik

Nyolc fagyálló folyadéknál talált problémát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), miután megvizsgált kilenc fagyálló folyadékot és 23 téli szélvédőmosó folyadékot.

A szakértők azt próbálták eldönteni, hogy a vizsgált folyadékok valóban a címkén megjelölt hőmérsékletig használhatók-e. Az NFH közleménye szerint hat téli szélvédőmosó folyadék – az eni -22 °C Prémium, az Antifrost-H, a Favorit, az AUTOBRILL, a LIQUI MOLY, az Antifrost-K -40°C –, és két fagyálló folyadék – a ClubSmart, a HUNOIL HG 12 ALU – nem felelt meg a címkén feltüntetett hőmérsékleti értéknek.

Hangsúlyozták: az NFH kiemelt figyelmet fordított idén a téli szélvédőmosókra és fagyállókra, ugyanis a korábbi években több fogyasztói panasz érkezett ezekre a termékekre a hatósághoz.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a téli fagyok idején érdemes odafigyelni az autókhoz használt szélvédőmosókra, ugyanis ha nem megfelelőek, a folyadék megfagyva szétrepesztheti a folyadéktartályt és a vízvezető csöveket, valamint a szélvédőre fagyva balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.