Megelőzte a Fordot a Suzuki

Magyarországon volt a legnagyobb az autópiac visszaesése augusztusban. Az eladási listát a Suzuki vezeti.

A Magyarországon forgalomba helyezett új autók száma Augusztusban 77,4 százalékkal, 2518-ra esett vissza,  az év első nyolc  hónapjában pedig 57,1 százalékkal, 45 937-re.  A Jato Dynamics  nemzetközi autóipari piackutató cég  27 európai országot vizsgáló kimutatása szerint augusztusban nálunk,  az az első nyolc hónap egészében pedig Izlandon volt a legnagyobb visszaesés. (Júliusban 72,7 százalékkal 3 806-ra esett vissza a  Magyarországon forgalomba helyezett új autók száma, az év első hét  hónapjában pedig 54,75 százalékkal 52 528-ra csökkent.)

Augusztusban a Suzuki ismét átvette a vezetést a magyarországi  eladásokban, a japán autóból 360-at adtak el, ám ez is 87,27 százalékkal alacsonyabb az egy ével  korábbinál. A Suzuki piaci részesedése 14,30 százalék.

Egy hónappal korábban még a Ford vezette az eladási listát.

A felmérés szerint a legnagyobb visszaesést a Peugeot, a Skoda  és a Suzuki szenvedte el: 83,54, 83,16 és 82,27 százalékkal.

A Jato statisztikái szerint augusztusban Európában 6,2  százalékkal, 819 175-re nőtta forgalomba helyezett új autók száma az  előző év augusztusához viszonyítva. Január-augusztusban viszont 7,3  százalékkal 9 457412-re mérséklődött a regisztrációk száma.

Németországban, Franciaországban, Olaszországban,  Nagy-Britanniában és Spanyolországban több autót adtak el az idén  augusztusban, mint tavaly ilyenkor, a Jato szerint azonban  felelőtlenség lenne egyértelműen azt állítani, hogy már talpra állt  az európai újautó-piac.

A modellek toplistáját  - immár  ötödik hónapja - a VW Golf vezeti Az év első nyolc hónapjában 17,3  százalékkal, míg augusztusban 39,5 százalékkal növelték a modell  eladását a tavalyi év azonos időszakához képest.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.