Megelégelték a pénzköltést: repül a Siemens-vezér

Megelégelték a Siemens tulajdonosai a vállalat gyenge teljesítményét, s ez a vezér állásába kerül. Aki viszont nem akar távozni.

Távozik a Siemens éléről Peter Löscher, miután a múlt héten a német iparvállalat menedzsmentje jelentette, hogy várhatóan nem fogják teljesíteni a korábban publikált célszámokat, így kisebb lesz a profit is - számolt be nemzetközi sajtó. A profitfigyelmeztetés szerint, amelyet a múlt héten tettek közzé, a tervezettnél gyengébb kereslettel indokolták, hogy a jövőre tervezett 12 százalékos profitmargint sem tudják tartani. Löscher 2007 óta vezeti a céget, s ez az ötödik ilyen jellegű bejelentése. 

A Siemens közleménye szerint a társaság felügyelőbizottsága július 31-én dönt a jelenlegi vezető megbízatásának idő előtti visszavonásáról, és az új elnök-vezérigazgató kinevezéséről. A Bloomberg értesülése szerint a világ egyik vezető technológiai és ipari cégének élére a jelenlegi pénzügyi vezető, Joe Kaeser kerülhet. Azonban a vezér és a cég szakítása nem biztos, hogy békében zajlik majd. 

A jelenlegi vezető, Peter Löscher ugyanis a hétvégén egy német lapnak adott interjújában úgy fogalmazott: nem kíván lemondani a Siemens vezetéséről, és leszögezte, hogy a szerződése 2017-ig szól.

Löscher az első olyan Siemens-nagyfőnök, aki kívülről, a gyógyszeriparból érkezett, azt követően, hogy a német óriás hírnevét súlyosan megtépázták a vesztegetési botrányaik 2007 előtt. - Nem sikerült hatékonyan integrálni a vállalatot a környezetbarát energiatermelési rendszerek piacára - állítják a vezető kritikusai, kifejtve: folyamatos veszteségeket termelt ez az ágazat, emiatt pedig több más akvizíciót nem tudtak tető alá hozni.

A várakozások szerint a cégnél visszatér a régi hagyomány, miszerint belülről választják az első számú vezetőt. Az 56 éves Kaeser 33 éve dolgozik a cégnél, maláj és amerikai tapasztalattal a háta mögött lett 2004-ben stratégiai, majd 2006-ban pénzügyi igazgató. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.