Megduplázta nyereségét a Magyar Telekom

Tavaly több mint 50 százalékkal, közel 100 milliárd forintra nőtt a Magyar Telekom Nyrt. nettó nyeresége. Ez elsősorban a költségcsökkentésre vezethető vissza.

A Magyar Telekom Nyrt. 93 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly - tette közzé a társaság kedden tőzsdei gyorsjelentésében. Ez 54,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot.
A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi szabvány szerinti eredménykimutatás alapján a társaság tavaly a negyedik negyedévben 12,6 milliárd forint nettó nyereségre tett szert, ami jelentősen meghaladja a 2007. évi, egy nagyobb létszámcsökkentési program egyszeri hatását is tükröző 733 millió forintot. Az elemzők 2008 utolsó negyedévére 9,375 milliárd forint profitot vártak.

A cég bevételei az elmúlt évben 0,5 százalékkal 673,056 milliárd forintra csökkentek, míg a kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 10 százalékkal 268,4 milliárd forintra nőtt.


A társaság magyarázata szerint 2008-ban a többi között azért nőtt több mint 50 százalékkal a nettó eredmény, mert mérséklődtek az értékcsökkenési és amortizációs költségek, illetve a létszámcsökkentés révén megtakarításokat értek el.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató 2009-re a bevétel és az EBITDA egy-két százalékos csökkenését jósolja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.