Marad az állásukat vesztett tescósok zöme

A bezárásra ítélt Tescók dolgozóinak zöme állást talált magának az áruházlánc más üzleteiben. Akinek utaznia kell, támogatást kap.

A Tesco és a több ezer tagot képviselő Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megállapodott a nemrég bejelentett csoportos létszámleépítésről. Eszerint a bezárásra ítélt 13 áruház 578 dolgozójának több mint hetven százaléka a lánc alkalmazottja marad, más üzleteikbe kerülve.

A Tesco szerint a KASZ kifejezetten kérte a gyermeket nevelő családok, illetve a nyugdíjhoz közel álló munkavállalók előnyben részesítését. Ezt a megállapodásban is rögzítettek.

A szakszervezet és a vállalat vezetősége megegyezett abban is, hogy azok a munkavállalók, akik számukra kedvezőtlenebb munkakörben, vagy más városban tudnak csak a Tescónál maradni, kompenzációt kapjanak. A kiskereskedelmi társaság leszögezte, hogy a tárgyalásokban sok segítséget kaptak a szakszervezettől.

Akik távozni kényszerülnek, a KASZ fellépésére a jogszabályban kikötöttnél kedvezőbb feltételeket ajánlott a cég. A Tesco közleménye leszögezi: elsősorban a KASZ konstruktív hozzáállásának köszönhető, hogy az 570 dolgozó zöme az áruházlánc üzleteiben talált állást. A távozókat azzal is támogatja a szakszervezet, hogy a más láncoknál lévő tagszervezetein keresztül eljuttatja álláspályázatukat az ottani cégvezetéshez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.