Megalakult a New Economics Forum Budapest

Megalakult a New Economics Forum Budapest. A „think-and-do tank” célja, hogy a társadalomról, gazdaságról való gondolkozás középpontjába egy új, a növekedési elméleteket kiegészítő gazdasági szemléletet, a jól-lét közgazdaságtanát helyezze.

Megtartotta első nyilvános rendezvényét a New Economics Forum Budapest think-and-do tank. Az eseményen rövid vitaindítót tartott a NEF Budapest kuratóriumának elnöke, dr. Braun Róbert, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, valamint dr. Kozák Ákos, a GfK vezérigazgatója, a kuratórium tagja. Szintén beszélt az „Új közgazdaságtani gondolkodás magyarországi szükségességéről és lehetőségeiről” László Csaba adótanácsadó, volt pénzügyminiszter és Antal Erzsébet pénzügyi tanácsadó, a Malév volt vezérigazgatója. A mintegy száz résztvevővel zajló vitát Baló György moderálta.

A NEF Budapest a New Economics intézetek családjához tartozik, melyek közül az első Londonban alakult 1986-ban. A NEF az egyik legnagyobb think-and-do tank az Egyesült Királyságban. Kutatásainak, publikációinak középpontjában a well-being közgazdaságtanára épülő gazdasági gondolkodás áll. Ez egyaránt inspirálja David Cameron angol miniszterelnököt és Ed Milliband-et, a Labour vezetőjét.

Munkatársai részt vettek az alternatív gazdasági fejlődés mérő eszközök vizsgálatát végző un. Stiglitz Bizottságban és az OECD Better Life Index-ét kidolgozó munkacsoportban egyaránt. A család másik tagja az Egyesült Államokban működő New Economics Institute.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.