Még vár az APEH

Május 10-ig közel 2,079 millió szja bevallás érkezett az adóhatósághoz, mintegy 240 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a május 20-i határidőig az APEH még 1,5 millió bevallást vár, ami azt mutatja, hogy az előző évekhez hasonlóan sokan az utolsó napokra hagyják az elkészítését.

A munkáltatói adómegállapításokkal együtt az idén 3,6-3,7 millió szja bevallásra számít az adóhatóság. Mogyorósiné Gábor Hajnalka, az APEH elnökhelyettese a hivatal keddi sajtótájékoztatóján elmondta: elsősorban az adóvisszaigénylést tartalmazó bevallások elkészítésével igyekeznek az adózók.

A tavalyi 49,6 milliárd forinttal szemben az idén eddig 56,1 milliárd forintot igényeltek vissza, amiből májusig tavaly 30,1 milliárd forintot, az idén 45,8 milliárd forintot utalt ki az APEH. Az egy főre jutó visszaigénylés átlagos összege 50.431 forintról 52.906 forintra nőtt.

A nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóból eddig 5.535 befizetés érkezett, 241 millió forint összegben, ennek nagy részét - 226 millió forintot - a nagy teljesítményű gépkocsik után rótták le.

 

Személyi jövedelemadó - 1,5 millióan még nem vallottak
A személyi jövedelemadó bevallásának aktuális kérdése
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.