Még van élet a Sólyomban?

Helyreállt a cég alapításkori tulajdonosi szerkezete, a korábban feltűnt, tisztázatlan hátterű afrikai befektető nem lett cégtárssá.

Visszaszállt a Sólyom légitársaság tulajdona az alapítókra: míg a korábban feltűnt, némileg zavaros hátterű "afrikai megmentő" nem vált tulajdonossá – olvasható a Figyelő e heti számában.

Tavaly ugyanis a légicéget a tulajdonos Sólyom Befektetési Holding Kft. ügyvezetője, Hurtyák Róbert adta el a Charity March Kft.-nek, a Sólyom mögött álló befektető, Lucsik János tudta és beleegyezése nélkül.

A Figyelő úgy tudja, hogy végül cégjogi problémák miatt a Charity March nem vált tulajdonossá: nem teljesítette ugyanis a cégbíróság hiánypótlási felszólítását. Így a Sólyom Hungarian Airways ismét a Sólyom Holdingé, azaz Lucsik Jánosé és Hurtyák Róberté.

Kérdés, hogy mikor szállhat fel végre az első Sólyom-gép: a cégtulajdonosok szerint immár belátható távolságban van az engedélyezés. Ebből a legfontosabbhoz, az üzemben tartási engedélyhez leginkább egy igen terjedelmes kézikönyv hatósági jóváhagyása kell még, ami akár heteken belül meglehet.

A kereskedelmi repüléshez szükséges még a működési engedély is, amely a pénzügyi megfelelőséget tanúsítja.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.