Még nem kell új költségvetést készíteni

Akkor kell Magyarországon új költségvetést készíteni, ha a bevételek két százalékkal elmaradnak az előirányzattól.Az idei büdzsében ez az összeg 250 milliárd forint, s ma nem látszik ekkora bevétel elmaradás esélye - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának szerdai ülésén.

Akkor kell Magyarországon új költségvetést készíteni, ha a bevételek két százalékkal elmaradnak az előirányzattól, az idei költségvetésben ez az összeg 250 milliárd forint, s ma nem látszik ekkora bevétel elmaradás esélye - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának szerdai ülésén.
    A szakállamtitkár szerint ma a költségvetésben 125 milliárd forint tartalék van, ami a GDP 0,5 százalékával egyenlő. Kovács Álmos emlékeztetett arra, hogy bár a közszférában idén hét százalékos nominálbér csökkentésre kerül sor, miközben a közszféra tagjai a 13. havi bér helyett 180 ezer forintig kompenzációt kapnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.