Még Kínának is vannak gondjai

Kína 22 tartományában összességében 3,4 százalékkal csökkent az ipar nyersége az első tíz hónapban - közölte az országos statisztikai hivatal hétfőn közleményben.

A visszahúzó iparágak, az olaj- és az acélipar, valamint az elektronika. Az első tíz hónapban az ipari nyereség elérte az 1,79 ezer milliárd jüant (261,6 milliárd dollár), ami a tavalyi év azonos időszakához képest 3,4 százalékos visszaesést mutat. Ugyanakkor a számok azt is mutatják, hogy a csökkenés üteme lassult. Az év első kilenc hónapjában mért adatokhoz képest a csökkenés mértéke 5,7 százalékponttal kisebb.

Január és október között jól teljesített a gumiipar, a műszál-gyártás és a szállítóeszközök előállítás. A gumiiparban a profit 61 százalékos növekedést mutat éves viszonylatban, míg a műszál gyártóknál közel 144 százalékos, a szállítóeszközök előállítóinál pedig mintegy 34 százalékos a növekedés.

Az élelmiszeriparban 28,4 százalékkal, a gyógyszergyáraknál közel 20 százalékkal, a műanyagiparban pedig több mint 24 százalékkal emelkedett a nyereség. Mindeközben az olajipar nyeresége 65,5 százalékot esett, az acéliparé 53,7 százalékkal és a elektronikai iparé pedig 24 százalékkal csökkent.

A statisztika nem tartalmazza Peking, Belső Mongólia, Csungking, Tibet, Jünnan és a déli Hunant, Kuangtungot, Anhujt és Hajnant.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.