Még 6-7 milliárd van energiapályázatokra

Hat-hét milliárd forint áll még rendelkezésre a 2013 végéig tartó uniós költségvetési ciklusban az energetikai pályázatok támogatására – közölte Vámosi Gábor, az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség igazgatója egy szakmai fórumot megelőző sajtótájékoztatón csütörtökön, Nyíregyházán.

Az ügynökség hamarosan elkezdi a következő, 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklusra vonatkozó átfogó megyei hatáskörű, több települést érintő energetikai programok kidolgozását - közölte. Vámosi Gábor elmondta: az ügynökség által a negyedik alkalommal megszervezett önkormányzati energianap célja, hogy figyelmet irányítson azokra az - eddig hátérbe szorult - nemzetközi támogatási forrásokra, amelyek segítségével energetikai beruházások indíthatóak el akár az önkormányzatok számára is.

A Környezet és Operatív Energia Program (KEOP) pályázatain keresztül ugyan van lehetőség az energetikai pályázatok benyújtására és megvalósítására, azonban már közvetlen brüsszeli forráslehetőségek is elérhetőek - fogalmazott a szakember. Hozzátette: az ügynökség már rendelkezik azokkal a tapasztalatokkal, amelyek ilyen pályázatok benyújtásához szükségesek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.