Még több közpénz állami utazásokra

Április 10-ig az eredetileg tervezettnél 250 millió forinttal többet fordíthatnak az állami alkalmazottak külföldi utazásokra. Magyarország képviselői csak tavaly novemberben félmilliárd forint közpénzt költöttek e célra.

Az állami alkalmazottak külföldi utazásaira elkölthető keretét 8,4 milliárd forintról 8,65 milliárdra, hatályát pedig ez év március 6-ról április 10-ig meghosszabbította a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) - hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

Az indoklás szerint február közepére a két éves keretből várakozáson felüli ütemben már 8,2 milliárd forint elfogyott. A magyar állam utazási számlája csak tavaly novemberben félmilliárdra rúgott.

Az eredeti keretszerződést két éves időtartamra kötötték az OTP Travellel, a Weco-Travellel és az Ibusszal. Az utak kétharmadát, 5,4 milliárd forintnyi megbízást az OTP Travel nyert el. A Wecónak másfél, az Ibusznak 1,2 milliárd forint járt.

A keretemelés oka az új megállapodás megkötésének elhúzódó előkészítése is. A lap információi szerint itt a 8,4 milliárd forintos keretet már négy évre osztanák el és az irodák kiválasztásánál már csak az ár számítana. (Az egy évre jutó összeg tehát megfeleződne. Igaz, megfogalmazásuk szerint a keret kimerülése miatt ezután sem maradhat el állami út.) Úgy tudják, a jelenleg szerződött irodákon kívül a United4 Bonafini Bindair és a United4 Concorde Travel jelentkezett, de továbbra is három cég kiválasztása várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.