Még a hűtőt is hitelre vesszük a kánikulában

Nyáron háromszor annyian vásárolnak hűtőt hitelből, mint az év többi hónapjában.
A nyári hónapokban – különösen június és július során – közel háromszor annyian vásárolnak hitelből hűtőszekrényt, mint az év más hónapjaiban – derül ki az áruhitelekkel foglalkozó Magyar Cetelem Bank adataiból.

„A régi, rosszul működő hűtők a nagy kánikulában már nem bírják a szükséges hőfokra lehűteni a bennük tárolt élelmiszereket, így könnyen megromlik az étel. Az emberek a szabadságuk alatt gyakran a nyaralójukban azzal szembesülnek, hogy oda is új hűtő kellene" – magyarázta Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Bank marketingigazgatója, miért növekszik meg pont ilyenkor az igény a hűtőkre. A másik ok lehet az is, hogy az elöregedett gépek többnyire a nagy melegben adják fel a küzdelmet.

Az elmúlt években tapasztalt trend idén sem változik. Ezt a várakozást a Cetelem Körkép 2014-es adatai is alátámasztják. A kutatás szerint a magyarok 38 százaléka tervezi növelni fogyasztását ebben az évben, háztartási gépet pedig 40 százalékuk szeretne vásárolni a tavalyi 30 százalékkal szemben.

A cég közleménye arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes minél energiatakarékosabbra cserélni régi hűtőnket. Az új, korszerű gépekkel nemcsak környezetünket kíméljük, hanem hosszú távon pénztárcánkat is, hiszen a magasabb energiaosztályba tartozó típusok akár 30-60 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a korszerűtlenek.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.