Meddig tart az ámokfutás? 250 forinthoz közelít egy frank!

Az amerikai adósságplafon-megállapodás nem nyugtatta meg a befektetőket, egy frank már 0,9 euró, közeledik az egy az egyes árfolyam. A svájci valuta kis híján 250 forintig drágult.

Hiába érkezett meg az amerikai politikai megállapodást szentesítő hír délután, miszerint a szenátus is jóváhagyta az adósságplafon emelését, mindez nem nyugtatta meg a piacokat. Gyengül a dollár és az euró, utóbbi esetében már beláthatónak tűnik az egy-egy árfolyam a frankkal szemben. A forint is gyengült már 249,5-ös szinten is jegyezték a frankkal szemben, ami azt jelenti, hogy három év alatt több, mint 100 forinttal drágult az alpesi valuta.

Az adósságválságot tehát nem zárta le a döntés, s az a hír sem nyugtatta meg a befektetőket, hogy három tíz év alatt 2400 milliárd dollárral csökkentik az USA kormányzati kiadásait. A tőkepiacokon ugyanis szárnyra kapott az újabb rossz hír, nevezetesen, hogy az amerikai lakossági költések is befagyhatnak.

Meglehetősen negatív a hangulat a piacokon, a nyugat-európai tőzsdék, akárcsak a BUX jelentős, 2 százalékhoz közelítő esésben van, és a tengerentúlon is gigászi mínuszban vannak a tőzsdeindexek.

Csak az jár jól, aki éppen svájci frankot váltana be
CHF illusztráció, pénzváltó,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.