Max Bahr lesz a Praktikerből

Max Bahrra nevezhetik át a csődbe ment német Praktiker talpon maradt európai - köztük magyar - barkácsáruházait - írja a napi.hu. Így talán könnyebben találnak rájuk vevőt - vélik.

Max Bahr névre vált a hazai Praktiker-lánc - tudta meg a napi.hu.

Hamarosan cserélik a logót
Móricz Simon 2004.04.15. Digitális 79. sz. CD Praktiker, barkácsáruház a Bécsi úton, épület külső, áruház

Az anyavállalat, a német Praktiker néhány héttel ezelőtti csődjét követően azt közölték, hogy az esemény alapvetően nem érinti az európai egységeket kezelő, osztrák bejegyzésű Baumarkt Praktiker International GmbH-t: e céghez tartozik a magyar Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. is.

Megjegyzik, hogy a szintén ugyanehhez az ághoz tartozó török Praktiker-leány viszont szintén csődbe jutott.

A magyar társaságnál megjelenhet szakmai befektető is, de részletes terveket csak októberben közölnek.

A Max Bahr név nem új tulajdonos megjelenésére utal: a márkanév eddig is a Praktiker-csoport tulajdonában volt. Németországi találgatások szerint az összes megmaradt európai üzletet átnevezhetik erre a névre, mivel a csőd miatt a Praktiker név "erodálódott", ami hátráltathatja akár új befektető megjelenését is.

Tavaly a magyar Praktiker 27,7 milliárd forint forgalom mellett 2,5 milliárd forint veszteséget mutatott ki. A hazai piacon nála csak a bauMax hozott nagyobb veszteséget, kisebb forgalom mellett. A többi működő európai Praktiker-leány eredménye ennél jobb. Kérdés, a németek egyben vagy darabokra szedve kapnak többet európai áruházaikért.

Ráadásul manapság viszonylag kevés az európai "áruházlánc-áruházban" komoly vásárlási céllal grasszáló befektető. Piaci pletykák az esélyes vevőjelöltek közé sorolják a brit Kingfishert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.