MÁV ÁBE: várja az igényeket a vagyonelszámoló

A MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) azon károkozó tagjai, akikkel szemben kártérítésre kötelező jogerős bírósági ítélet született, illetve velük szemben végrehajtási eljárás indult, vagy a károkozó maga fizetett a károsultnak, december 15-ig jelenthetik be ezeket a tényeket a felszámolóhoz - a felhívást Borbélyné Balogh Zsuzsanna, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. ügyvezetője tette közzé pénteken a PSZÁF honlapján.

A vagyonelszámoló - a kifizetések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében - a már bejelentett és megalapozott kártérítési igénnyel rendelkező jogosultaktól azt kéri: az adataik változását – név, lakcím, bankszámlaszám – a kárszám vagy rendszám feltüntetésével, szintén december 15-ig jelezzék a vagyonelszámolónak.

Arról is tájékoztatja a vagyonelszámoló az érintetteket, hogy a kifizetések legkorábban 2013. januárban kezdődnek meg.

A felhívás azért született, mert az Országgyűlés elfogadta  a 2008. augusztus 16-tól vagyonelszámolás alatt álló MÁV ÁBE-vel kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződéseken alapuló kártérítési igények érvényesítésével kapcsolatos szabályokat tartalmazó törvényt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.