MÁV: személycserék lefejezés nélkül

Elmaradt a beharangozott vezéráldozat a MÁV-nál: az állami vasút vezérigazgatója a helyén maradt. A társaság igazgatósága a személyszállító vasút megüresedett elnöki székébe nevezett ki új vezetőt.

Előbb-utóbb biztosan távozik, egy ideig azonban a Népszava találgatásai ellenére a helyén marad Heinczinger István. A MÁV Zrt. vezérigazgatóját Hónig Péter közlekedési miniszter nem mentette fel. A társaság csütörtöki igazgatósági ülésén ezzel együtt születtek személyi döntések.

Új vezetőt kapott a MÁV-Start Zrt. Az állami vasút személyszállító cégének Kocsis István augusztusi távozásakor megüresedett elnöki székét Kozák Tamás vezérigazgató foglalja el, aki a jövőben elnök-vezérigazgatóként folytatja munkáját.

A MÁV közleménye szerint a távozó Sípos Sándor portfólió-kezelési általános vezérigazgató-helyettesi munkakörét péntektől Átol László látja el. A szakember korábban a MÁV Cargo gazdasági vezérigazgató-helyettese, majd vezérigazgatója volt.

A vasúttársaság közleményében hangsúlyozta azt is: a sajtóban megjelent alaptalan hírekkel szemben igazgatósága ülésén más személyi kérdés nem volt napirenden.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.