Matolcsyék cáfolják, hogy trükkösen pályáznának az MKB-ra

A jegybank és az általa alapított hat alapítvány is határozottan cáfolta, hogy külföldi tőkealapok mögé bújva tennének ajánlatot az eladósorban lévő állami MKB Bankra.

Határozottan cáfolta a Világgazdaságnak a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a jegybank által létrehozott hat alapítvány is a lap azon értesülését, hogy az alapítványok kerülőúton, külföldi tőkealapokon keresztül ajánlatot tennének az MKB Bankra.

Az ettől függetlenül terjedő piaci pletyka szerint - amely a nyilatkozók szerint minden alapot nélkülöz - korábban felmerült, hogy a vitatott helyzetű MNB-s alapítványok közvetlenül tennének ajánlatot az eladósorban lévő állami bankra. Ezt azonban a várható EU-aggályok miatt elvetették. Pénzüket tőkealapba helyezve viszont ismeretlenek maradhatnak, hisz az ilyen szerveződések nem hozzák nyilvánosságra befektetőiket. Noha a tőkealap befektetői hivatalosan nem szólhatnak bele annak működésébe, valójában van rá hatásuk. A lap forrásai szerint e művelet elfedési szándéka állhat az alapítványok közérdekűadat-szolgáltatási szabályainak módosítása mögött is. Az alapítványok ezt szintén határozottan cáfolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.