Matolcsy menekül a sajtó elől

A Magyar Nemzeti Bank felálló vezetése a korábbi gyakorlattól eltérően nem tart sajtótájékoztatót a monetáris tanács kamatdöntő ülései után - közölte hétfőn Simon András, a jegybank kommunikációs igazgatója.

Arról tájékoztatott, hogy a szervezet már kedden az új tájékoztatási rend szerint tartja a kamatdöntés bejelentését. Ennek értelmében a megszokott időben, 14 órakor a kamat mértékéről ad tájékoztatást, 15 órakor pedig a monetáris tanács közleményét publikálja. Ez követően azonban nem tart sajtótájékoztatót a jegybank elnöke. Egyben jelezte, hogy a jegybanki vezetés egyes stratégiai döntések bejelentésekor tart majd sajtótájékoztatót.

A bejelentéskor ezúttal nem hivatkoztak takarékossági okokra, nem is lett volna miért, a kamatdöntő ülés utánisajtótájékoztatók helyben és büféásztal nélkül zajlanak, ennél költségkímélőbb megoldás nem létezik. A kommunikáció teljes hiánya viszont spekulációkra adhat okot, de könnyen meglehet az is, hogy Matolcsy György nem akar szaktudásáról számot adni az újságírók és az elemzők előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.