A miniszter büszkesége: Matolcsy György levelet írt Olli Rehnnek

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2011. évi költségvetési hiányszámmal kapcsolatban levelet írt Olli Rehnnek, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának.

A levélben Matolcsy György tájékoztatta a biztost, hogy Magyarország uniós módszertan szerinti államháztartási egyenlege 2011-ben 1204,6 milliárd forint többlettel zárt, ami a GDP 4,3 százalékát jelenti.

A múlt évre vonatkozó költségvetés az annak elfogadásakor vállaltakhoz képest is – az évközbeni egyszeri tételek nélkül – mintegy fél százalékkal kisebb, 2,94 százalékos helyett 2,43 százalékos hiánnyal zárt, és 2004 óta ez volt az első év, hogy az EU által előírt 3 százalék alatt tudtuk tartani a költségvetési hiányt – írja a miniszter. A tervezetthez képest sokkal kedvezőbb hiány a szigorú költségvetési politika folytatása mellett alapvetően az arányos, egykulcsos adórendszernek köszönhető – fogalmaz.

Matolcsy György szerint az adatok jól mutatják, hogy a magyar gazdaság a fenntartható fejlődés irányába halad, és a strukturális reform már bevezetésre került intézkedései további javulást biztosítanak a magyar költségvetés helyzetében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.