Matolcsy embere ülhet az Eximbank élére

Nátrán Roland, az NGM helyettes államtitkára lehet a nemrég Matolcsy fennhatósága alá került Eximbank vezetője.

Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára hamarosan távozik posztjáról, Matolcsy György az Eximbank vezetésével bízná meg – tudta meg a Napi Gazdaság.

Mivel Nátrán képviselte a korábbi pénzintézeti, biztosítói egyeztetéseken a kormányzati oldalt, így a jövőben ezt a feladatot Pleschinger Gyula államtitkár és Balogh Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár viheti a jövőben.

A Napi Gazdaság szerint komoly megosztottság tapasztalható a tranzakciós illeték és a biztosítási adó szakmai egyeztetéseire kijelölt bizottságokban.

Bár a parlamenti tárgysorozatban ott szerepel mind a tranzakciós illeték, mind a biztosítási adó általános vitája, a helyzet egyelőre dermedt − szemmel láthatóan mindenki a bankokkal és a biztosítókkal folytatott egyeztetésekre vár – írja a Napi Gazdaság keddi száma. Ezt támasztja alá, hogy a két törvénytervezet még "érintetlen" − hétfőig semmilyen módosító indítványt nem nyújtottak be a törvénytervezetekhez. Az is látható, hogy a kijelölt bizottságokban komoly a megosztottság − minden bizottságon belül legalább egy kisebbségi vélemény előadására is sor kerül majd az általános vita során.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.