Matolcsy, a producer: filmeket gyártat az MNB

Filmes babérokra tör a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank apró lépéssekkel indít: kezdetnek húszrészes, egyenként egyperces animációs kisfilmsorozatot készíttetnek. Azt egyelőre nem árulták el, a társadalmi célú reklámként vetítendő tv-spotok miről szólnak majd.

Az MNB kisfilmjei várhatóan a devizahitelek elszámolási szabályait magyarázzák majd az embereknek – találgatta a Napi.hu. Az MNB közleményéből ugyanakkor az derül ki: a jegybank közbeszerzési kiírása szerint húszrészes, egyenként 60 másodperces tv-spot, animációs kisfilm elkészítésére keres vállalkozót. A beszerzést a nagy bevásárlásokra rákapott bank saját forrásból finanszírozza.

A közbeszerzési felhívásból kiderül, hogy az ügynökségek, animációs műhelyek február 16-án, reggel kilenc óráig tehetnek ajánlatot. A nyertest várhatóan még február végén kiválasztják, mert a cégnek már a szerződéskötést követő nap munkába kell állnia, feladataival pedig március 31-ig végeznie kell. Az MNB előleget nem fizet.

Azok a cégek pályázhatnak, amelyek nettó árbevétele az előző üzleti évben elérte a 30 millió forintot, a tv-spotok, TCR-gyártásból származó bevétele pedig a 20 milliót. Referenciaként legalább hat, egyenként egyperces tv-spot és/vagy TCR gyártását kell tudni bemutatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.