Mától van Tanyaprogram

Szeptember 1-jétől lehet pályázatot benyújtani a Tanyafejlesztési Program két célterületének összesen 930 millió forintos keretére.

Szeptember 1-jétől lehet pályázatot benyújtani a Tanyafejlesztési Program két célterületének összesen 930 millió forintos keretére. A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek, települések fejlesztésére, és a tanyagazdaságok megújítására a pályázók 2011. szeptember 30-ig nyújthatják be kérelmüket a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézethez (VKSZI).

A Tanyafejlesztési Programmal azt szeretnék elérni, hogy a tanyarendszer korszerűen újuljon meg. Jellegzetes földrajzi, építészeti, nyelvi, néprajzi és tájképi sajátosságai alapján a tanyás településrendszer a magyar nemzeti örökség és egyben az európai örökség részét képezi – áll a Vidékfejlesztési Minisztérium írásában.

A programra fordítható 930 millió forint azon a 206 alföldi településen vehető igénybe, ahol az Országos Területfejlesztési Koncepció tanyás térségek besorolása szerint legalább 2 százaléka vagy legalább 200 fő a külterületi népesség aránya. A támogatás mértéke a települési és térségi fejlesztéseknél az összes jogosult (elszámolható) költség 90 százaléka, míg a tanyagazdaságok megújításánál 75 százaléka. Az elnyert támogatás legfeljebb 25 százalékos  mértékéig támogatási előleg is nyújtható. A pályázatok elbírálásának határideje 2011. november 30. A nyertesekkel a szerződést a VKSZI 30 napon belül köti meg.

A tanyaprogram legfontosabb pályázati céljai: a rossz állapotú utak felújítása, az ehhez szükséges gépek beszerzése, a tanyai áruk piacra jutásának elősegítése, állatállomány kialakítása, bővítése, térségi tanyafejlesztési programok kidolgozása, vetőmag és gyümölcsfa beszerzése, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítása, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztése, valamint a gazdálkodáshoz szükséges eszközök, épületek korszerűsítése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.