Mától új feltételekkel igényelhető a csok

Mától új feltételekkel igényelhető a családi otthonteremtési támogatás (csok) - közli az FHB Bank.

2016. szeptember 16-ától az FHB Bank fiókjaiban már az új feltételek szerint érhető el a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) - közölte a bank. Ma, szeptember 16-án hatályba léptek a 16/2016. (II.10.), illetve 17/2016. (II.10.) Kormányrendeletek legújabb, egyszerűsítéseket és kiterjesztéseket szabályozó módosításai - emlékeztetnek. Ezáltal sokak számára nyílt meg az állami támogatás lehetősége lakásvásárlásra, -építésre és -bővítésre.

Így új lakást már a használatbavételi engedély megszerzése előtt is meg lehet venni a támogatással, a születendő magzat a korábbi 24. helyett már a 12. hetet követően gyermeknek minősül, a gyermek maximális életkora 20 helyett 25 év és már nem előírás a hallgatói jogviszony, gyámság alatt álló gyermekre is igénybe lehet venni ezt a támogatást, szolgálati lakásban élő is igényelhet, ez a jogviszonya nem minősül a bentlakási kötelezettség megszegésének, építőközösség tagjai is igényelhetik a támogatást az építőközösség nevére kiállított számla alapján, osztatlan közös tulajdon esetén a használati jogmegosztásban nevesített kizárólagos tulajdon elfogadható tulajdonnak.

A CSOK támogatás változatlanul kiegészíthető piaci kamatozású vagy kamattámogatott hitellel. Az FHB Bank a CSOK-ra nem jogosultak számára is kidolgozott konstrukciókat.

Az ügyfelek az fhb.hu oldalon, a 06/1/3344-344-es FHB TeleBank-számon, valamint az FHB fiókok CSOK Pontjain soron kívül tájékozódhatnak a részletekről - közölte Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. A csütörtök este megjelent rendeleti módosítások számos családnak kínálnak új lehetőséget a támogatás igénylésére, megoldást lakáscélú terveik megvalósítására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.