MasterCard: biztonsági bővítés Európában

Európában is elindul a MasterCard globális biztonsági rendszere, aminek eredményeként erősebb lesz a fizetési adatok és a fizetési tranzakciók védelme.

A hitel- és betéti kártyákat kibocsátó vállalat tájékoztatása szerint a SafetyNet a bankok jelenleg működő védelmi rendszereit egy újabb szinttel egészíti ki, a nap huszonnégy órájában nyomon követi a különböző fizetési csatornákat, függetlenül azok földrajzi helyétől, megvédve ezzel a kibocsátókat többek között a fizetési számlával kapcsolatos visszaélésektől, illetve a készpénzfelvételhez köthető csalásoktól.

A megoldást már integrálták a Mastercard globális fizetési rendszerébe, a kártyakibocsátók automatikusan belépnek a rendszerbe.

A Safety Net minden olyan tranzakció esetén működik, amely MasterCard, Maestro és Cirrus betéti, üzleti vagy hitelkártyával valósul meg - olvasható a közleményben.

A MasterCard világszerte több mint 210 országban köti össze a fogyasztókat, pénzintézeteket, kereskedőket, kormányokat és üzleti vállalkozásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.