Máshol költi el a pénzét a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom az amerikai mobil részlegének értékesítése után Európában vásárolna eszközöket, elsősorban lengyel piaci akvizícióban gondolkodnak, de az opciók között van az osztrák és a holland vezetékes piacon való terjeszkedés is - írja a Bloomberg.

Európa legnagyobb telekom vállalata mérlegeli, hogy Európában vásároljon elsősorban vezetékes és szélessávú telekommunikációs eszközöket Lengyelországban, Hollandiában és Ausztriában, mondta Roland Mahler a társaság európai vezetője. Ezen túlmenően a Deutsche Telekom tárgyalásokat folytat a Slovak Telekom 49 százalékának megvásárlásáról a szlovák állammal.

A Deutsche Telekom menedzsmentjének célja, hogy növelje a társaság profitabilitását, és a vállalat Németországon kívüli részlegeinél ismét árbevétel növekedést érjen el 2013-tól, ehhez pedig úgy tűnik újabb vállalatok felvásárlásán keresztül vezet az út.

A lehetséges lengyel felvásárlási célpontok között van a Netia, a Telefonia Dialog és az Exatel. A Netia piaci értéke 2,1 milliárd zlotyi, a Telefonia Dialog és az Exatel nem tőzsdei vállalatok.

A kelet-európai régióban az esetleges fordulatban a lengyel, a cseh és a szlovák piacok járhatnak elől, itt az árakban elkezdődött a stabilizálódás, egyes esetekben pedig már növekedés is látszik, mondta Mahler a Portfolio.hu szerint.

A menedzser véleménye szerint Romániában és Görögországban csak 2013 után teljesülhet az a terv, hogy az árbevétel ismét növekedni tudjon. Az, hogy a Deutsche Telekom belép-e az osztrák és a holland vezetékes piacra, még nem dőlt el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.