Másfél tonna feketehúst találtak Dunakeszin

A lefoglalt hús eredete ismeretlen, az árut egy húsboltnak bejelentett családi ház udvarán egérpiszkos körülmények között tárolták. A bírság kétmillió forint - eddig .

Húsüzletként jelentették be azt a Dunakeszin lévő kertes házat, ahol azonban az ellenőrök semmiféle pultot vagy üzletnek helyet adó helységet nem találtak.

A ház udvarán azonban a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei mintegy 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert tlaáltak.

Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak: a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak.

Az ellenőrök húsosládákban és rekeszekben különböző füstöltárut, zsírt; a füstölő állványon frissen füstölt kolbászt és szalámit; a hűtőkamrában pedig elszíneződött páclében, illetve lesózva tárolt terméket találtak.

Valamennyi termék jelöletlen volt, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását nem sikerült – hitelt érdemlően – igazolni és gyártási naplók sem álltak rendelkezésre.

Az ellenőrzés során az 1500 kg-ot meghaladó állati eredetű élelmiszert a hatóság szakemberei elkobozták, az „üzlet” további működését megtiltották, a több mint 2 millió Ft élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása folyamatban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.