Másfél milliárdos fejlesztés Tatabányán

Megkezdődött a tatabányai szennyvíztisztító fejlesztése, mivel az onnan kikerülő tisztított szennyvíz az Által-éren keresztül a tatai Öreg-tóba ömlik, ezért különlegesen alacsony kibocsátási határértékeket kell biztosítania a tisztítóműnek - tájékoztatott az Északdunántúli Vízmű Zrt. beruházási és fejlesztési vezetője.

Szerdahelyi Katalin elmondta: a beruházásnak köszönhetően évente 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Által-érbe. A csaknem másfél milliárd forintos beruházáshoz a vízműnek 1,1 milliárd forintos támogatást nyújt az Európai Unió és az állam.

A meglévő telep mechanikai, kémiai foszforeltávolító berendezései változatlanok maradnak, de át kell alakítani a levegőztető medencék egy részét, illetve egy új, 8440 köbméteres medencét is kell építeni, és a levegőellátáshoz új fúvógépház szükséges. Beépítenek egy bioszűrőt is.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. a működési területén, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye 89 településén 314 ezer embernek biztosítja az ivóvízellátást, és 37 településen mintegy 230 ezer ember veszi igénybe a szennyvízszolgáltatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.