Martonyi: segít az EU2020 versenyképesebbé tenni az uniót

Hozzájárul az Európa 2020 nevű, átfogó gazdaságpolitikai és növekedési stratégia ahhoz, hogy az Európai Unió versenyképesebben és erősebben kerüljön ki a nemzetközi gazdasági válságból - hangoztatta Martonyi János külügyminiszter az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén erről a témáról folytatott szerdai vitában.

Rámutatott, hogy az említett, középtávú EU-stratégia szorosan kapcsolódik az úgynevezett európai szemeszterhez, azaz az uniós tagországok közti makrogazdasági koordináció kulcsfontosságú új eszközéhez, amely a jelenleg soros, magyar EU-elnökség alatt működik először.

Az elnökség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy biztosítsa az utóbbi zökkenőmentes lebonyolítását - hangoztatta a miniszter.

Andor László, a foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős biztos a vitában leszögezte, hogy az idén először készített növekedési jelentésben az Európai Bizottság integrált megközelítést alkalmaz a válságból történő kilábaláshoz, beleértve a pénzügyi konszolidációt, a strukturális reformok folytatását, és a szükséges növekedési intézkedéseket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.