Mario Draghi: korai még a válság végéről beszélni

Mario-Draghi szerint kár lenne elhamarkodottan ítélni. Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke szerint nem lehet a gazdasági válság végéről beszélni, az euróövezet talpra állása még várat magára.

Az EKB elnöke mindezt a davosi Világgazdasági Fórumon fejtette ki pénteken este. A Tozsdeforum.hu összefoglalója szerint Draghi úgy vélekedett, hogy az euróövezet talpra állása egyelőre rendkívül gyenge, törékeny és egyenlőtlen. Ennek ellenére a régió egyes problémás országai – köztük Görögország is – jelentős előrelépést értek el.

Az EKB elnöke példamutatónak nevezte a németországi fejlődést, kiemelve, hogy a szükséges szerkezeti reformokhoz Németországban már évekkel ezelőtt hozzákezdtek. Az olasz banki vezető hangsúlyozta, hogy az EKB a jövőben is minden eszközzel támogatni kívánja az euróövezet újbóli megerősödését.

Draghi annak a nézetnek adott hangot, hogy a csekély mértékű drágulás ellenére az eurórégióban nem áll fenn a defláció veszélye. Utalt ugyanakkor arra, hogy a rendkívül alacsony infláció hosszú távon meglehetős kockázatokkal jár. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.