Maradnak a munkahelyek a Berwinnél

Támogatást kap a munkahelyek megőrzéséhez a Berwin Ruhagyár: 570 dolgozó munkája marad meg.

Két évig még biztosan nem bocsátja el dolgozóit a vásárosnaményi Berwin Ruhagyár. Ehhez a most megítélt 411 millió forint értékű pályázati támogatás nyújt segítséget. Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője Nyíregyházán bvejelentette: az angol érdekeltségű beregi cég az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, a foglalkoztatottság megőrzésének támogatásárára kiírt pályázatában nyerte el az összeget, amely négy órás munkaidőt kiegészítő bér- és járuléktámogatást és képzési támogatás lehetőségét biztosítja.

Hozzáfűzte: a ruhagyár további két évig biztosítja 570 dolgozó munkáját, ennek feltétele azonban az, hogy a cég igénybe vegye a megítélt támogatást. A ruhagyár nemcsak a támogatástól várja átmeneti likviditási problémáinak megoldását, hanem keresi az új piaci megjelenési formákat is. A Berwin német, orosz és francia piacokat szeretne megcélozni, de ehhez a gyártási mechanizmusok továbbfejlesztésére, és a dolgozók szakképzettségének növelésére van szükség.

A képviselő emlékeztetett, hogy az OFA komplex támogatási programjában jelenleg 6,85 milliárd forintos támogatási keret áll rendelkezésre, amelyet a gazdasági visszaesés következtében átmenetileg nehéz helyzetbe került munkáltatók használhatnak fel.

A foglalkoztatottság megőrzésének támogatására kiírt pályázatban a közalapítvány jelenleg 27 projektet tud támogatni összesen 1,3 milliárd forint értékben, ebből az összegből a legtöbbet a Berwin Ruhagyár kapta.

A politikus elmondta, hogy az OFA programjának keretében további három szabolcsi vállalkozás részesült támogatásban: a Nafém Kft., a Beregsiba Bt., és a Horváth-Tüzép Építőipari és Kereskedelmi Kft.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.