Maradhat az emelkedő aranyár

A 2010 novemberében indított MKB Gold zárt végű alap a mai lejáratot követően a befektetett tőkét és 30 százalékos hozamot fizet – hangzott el az MKB Alapkező mai háttérbeszélgetésén.

Az 2010 novemberében indított MKB Gold zárt végű alap a mai lejáratot követően a befektetett tőkét és 30 százalékos hozamot fizet – hangzott el az MKB Alapkező mai háttérbeszélgetésén. Mint Daróczi Andor, a szervezet megbízott vezérigazgatója elmondta, befektetési termékként az elmúlt 4-5 évben vált igazán kedveltté Magyarországon az arany, ugyanakkor a fizikai arany kereskedésének piaca itthon jelenleg nem szabályozott, és nem tartozik a PSZÁF hatásköre alá. A jogalkotók viszont dolgoznak jogszabályokon, ám ennek hatálybalépéséről nem sokat tudni.

A nemesfém várható áralakulásával kapcsolatban kifejtette: azok a fejlemények, amelyek az elmúlt 10 évben hozzájárultak az arany árfolyamának emelkedéséhez, vélhetően továbbra is érvényben maradnak a következő 3-5 évre. A világ jegybankjainak, de különösen az USA jegybanki szerepét betöltő FED-nek például a fennmaradó laza monetáris politikája elősegítheti azt, hogy többi között az államkötvények hozama alacsony vagy negatív maradhat, amely így egyebek mellett az arany felé terelheti a befektetéseket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.