Marad az állami energiatámogatás?

Magyarország teljesíti a vállalt hiánycélt, de biztosan nem köt újabb kölcsönszerződést a Nemzetközi Valutaalappal (IMF); jövőre még maradnak az állami energiatámogatások - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a jövő évi három százalék alatti hiánycél mellett, de ehhez az idén és jövőre is szükség van a bankadóra. Matolcsy György szerint a pénzügyi szektort érintő elvonás 2012-es sorsa és mértéke attól függ, hogy addigra meglesz-e az egységes európai bankadó.

A miniszter beszélt arról is, hogy Magyarországon akkor lesz 2,5-3 százalékos gazdasági növekedés, ha változik a nemzeti bank politikája is. A miniszter szerint a jegybanknak nem alapkamat-csökkentéssel, hanem kötvényvásárlási programmal kellene beszállnia a gazdaságélénkítésbe, ahogyan azt a világ vezető gazdaságainak jegybankjai tették.

Matolcsy György megerősítette: a  szociális gázár-támogatást jövőre is fenntartja a kormány, és három lépcsőben bevezetik az egykulcsos jövedelemadó rendszert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.