Marad a Széchenyi Kártya kamattámogatása

A kormányzat a jövő évben is nyújt kamattámogatást a Széchenyi Kártyához (SZK) - jelentette be Martini Ferenc, a konstrukciót működtető KA-VOSZ Zrt. pénzügyi vezetője kedden Egerben.

A kamattámogatás mértékéről még folynak a tárgyalások - közölte Martini Ferenc a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  ünnepségén, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy immár 120  ezer Széchenyi Kártyát bocsátott ki a KA-VOSZ, illetve a hitelező  bankok.

A kamattámogatás mértéke 2009 végéig 2 százalék, így jelenleg  11,5 százalékos kamattal jutnak a kártya segítségével hitelhez a  kis- és középvállalkozások - tette hozzá. Elmondta: a Magyarországon működő 700 ezer vállalkozás 70-80  százaléka kisvállalkozás, ők adnak munkát a foglalkoztatottak 70  százalékának.

Ezért is fontos, hogy a likviditásukat segítő olcsó és gyors  hitelhez jussanak, amelynek legegyszerűbb eszköze a Széchenyi  Kártya. Ugyanis a támogatott kamat mellett, az igényléstől számított  átlagos elbírálási idő 18 nap - szögezte le.

A gazdasági válság, illetve a vállalkozói euróhitelek  visszaszorulása nyomán felerősödött a kártya iránti igény. Ennek  köszönhető, hogy a kiadott kártyák száma az idén meghaladja a 120  ezret. Ehhez 700 milliárd forintnyi megnyitott hitelkeret társul,  vagyis ennyi pluszpénz került 2002 óta a Széchenyi Kártya révén a  magyar gazdaságba - hangsúlyozta a pénzügyi vezető.

Az ünnepségen 5 vállalkozásnak nyújtották át jelképesen a  Széchenyi Kártyát a bankok, illetve a KA-VOSZ képviselői.
Az utóbbi cégnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a  Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége a tulajdonosa. A  Széchenyi Kártya igénylések a KA-VOSZ-on keresztül jutnak el a  bankokhoz, illetve a cég számol el a hiteltámogatással az  államkincstár felé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.