Marad az új autók ára

Alapvetően az euró árfolyama befolyásolja az új személyautók árát. A piaci szereplők e téren nem számítanak jelentős kilengésre, így gyakorlatilag az idei áron lehet majd jövőre is új autót venni.

Jövőre sem kerülnek kevesebbe az új személyautók, de jelentős áremelésre sem kell számítaniuk azoknak, akik 2016-ban akarnak új kocsit vásárolni – mondta a Világgazdaságnak Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke. A Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Eppel János sem vár jelentős elmozdulást.

A gyárak az év vége felé megvizsgálják a modellek piaci teljesítményét, fogadtatását, a költségek alakulását, és általában egy-másfél százalékos árkorrekciót hajtanak végre. Ez a minimális, a fogyasztók számára alig érzékelhető elmozdulás most is várható – mondta lapunknak Eppel, aki hozzátette: az árak alakulásában ennél jelentősebb szerepet játszik a forint–euró-árfolyam alakulása. A Volkswagen-csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungária 310-315 forint–euró-árfolyammal számol.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.