Már tény: a Spyker viheti a Saabot

General Motors (GM) 400 millió euróért, amiből 74 millió euró készpénz, a holland Spyker Cars NV luxussportkocsi-gyártó vállalatnak adja el a svéd Saabot - jelentette be John Smith, a GM alelnöke kedden.

A hír ismertetése után a svéd kormány jelezte, garanciát vállal arra a 400 millió euróra, amit a Saab kért az Európai Beruházási Banktól (EIB). A General Motors vezérigazgatója, Ed Whitacre hétfőn már azt mondta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Spyker Cars vállalattal a Saab eladásáról.A holland vásárló a tavalyi év első felében mindössze 23 autót adott el, és 8,7 millió euró veszteséggel zárta 2009 első hat hónapját.   

A GM tavaly december közepén döntött a Saab felszámolásáról, miután kudarcba fulladtak a Spykerrel folytatott tárgyalások. A Spkyer később újabb, módosított ajánlatot tett. A GM ezután hosszabbította meg az ajánlatok elfogadásának határidejét, ami január 7-én járt le. AGM 2009 januárja óta keres vevőt veszteséges leányvállalatára. A Saab 3.400 embert foglalkoztat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.