Már most spórolunk a válság miatt

A válság következményeitől tartva olvasóink legnagyobb része már most is kemény spórolásba kezdett - derült ki a Népszabadság Online múlt heti szavazásából. Sokan számítanak arra, hogy elértéktelenednek a befektetései, de a választ adók majdnem öt százaléka úgy döntött: válság ide, válság oda, karácsonyig dorbézol, aztán majd meglátja, mi lesz.

A legtöbben szigorú spórolásra kényszerülnek a váláság miatt – derült ki múlt heti szavazásunk válaszaiból. A kérdésünkre választ adók 44 százaléka vélekedett így, míg 13 százalékuk számít arra, hogy a válság következményeként elértéktelenednek a befektetései. Kis híján tíz százalékuk gondolja úgy, hogy ő, vagy valamely családtagja a közeljövőben elveszíti a munkáját, ugyanakkor érdekes az is, hogy majd ugyanennyien hiszik azt, hogy őket nem érinti a krízis következtében romló gazdasági környezet.

Majd ugyanennyien optimistán néznek a jövőbe: azaz tisztában vannak a rájuk váró nehézségekkel, de mint válaszolták, a nehéz helyzetekből jönnek ki a legjobban. A válaszadók nyolcvan százaléka számít arra, hogy nehezen fizeti majd a hiteleit, míg majdnem minden huszadik internetező taktikája a dorbézolás: karácsonyig minden belefér, aztán a nadrágszíj-összehúzó taktikát követik majd.

A gazdasági rovat e heti kérdése is a válság hatásaival foglalkozik: a kérdésünk, hogy vesz-e fel hitelt a karácsonyi ünnepekre?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.