Már lábadozik a Pfizer

Hatott a Pfizerre tavaly elhatározott radikális költségcsökkentési program: a világ legnagyobb gyógyszergyártója az előzetes várakozásokat felülmúló első negyedéves nyereségről adott hírt. Rossz hír, hogy mindezt két piacütő termékének, a koleszterincsökkentő Lipitornak és a dohaányzástól leszoktató Chantix meredeken csökkenő eladásai mellett sikerül elérnie.

A Pfizer 2,73 milliárd dolláros adózott nyereséget mutatott ki mérlegében, ez részvényenként 40 centes profitot takar. A rendkívüli tételek levonása után a részvényenkénti nyereség 54 cent volt., szemben a 49 centes elemzői konszenzussal. Egy évvel ezelőtt a 2,78 milliárd dollár volt a plusz, azaz részvényenként 41 centet hozott pluszban a vállalatóriás.

A vállalat mindezt 8 százalékkal alacsonyabb 10,87 milliárd dolláros forgalom mellett érte el, ez 180 millióval marad el a várakozásoktól - jegyzi meg a Reuters. A 8 százalék voltaképpen csak 3 lenne, a Pfizer a dollárárfolyam erősödése miatt keresett kevesebbet, amikor a hazautalt pénzeket átváltotta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.