Már húz az aukciós piac

Az elmúlt évek leggazdagabb aukcióját tartja május 24-26 között a BÁV Zrt. A felkínált tételek összkikiáltási ára 180 millió forint lesz.

Valamivel több mint 850 műtárgy kerül piacra, 180 millió forintos kikiáltási áron a BÁV Zrt. május 24-26-ig tartó művészeti aukcióján - jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. Kulcsár Krisztián, kereskedőház vezérigazgatója szerint az utóbbi évek egyik leggazdagabb kínálata gyűlt össze az árverésre, s a vevők, potenciális vevőjelöltek részéről is érezhetően nő az érdeklődés.

Az első napon ékszerek és órák kerülnek kalapács alá. Ezek közül az egyik legszebbnek mondott, s a legdrágább is egy 4,6 karátos briliánssal díszített női gyűrű. A vezérigazgató szerint az aukció sztárja egy 18 karátos aranyból készült, gyöngyház számlapos Rolex-Daytona férfi karóra lehet. A második napon a festmények, bútorok és szőnyegek szerepelnek a kínálatban.

A színvonalat jelzi – mondják a vállalat szakemberei -, hogy most kizárólag nevesített alkotásokat válogattak az árverésre. A felkínált tételek között vannak Kádár Béla, Márffy Ödön, Farkas István és Rippl-Rónai József munkái is. A legdrágább darab Farkas István egyik alkotása lesz, amelynek 12 millió forint az induló ára.

Az utolsó napon a szobrok és kisplasztikák, műtárgyak visznek a vevők elé. Itt a XVII. századtól a múlt század közepéig kerültek a kínálatba a dísztárgyak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.