Szabadabb fürdés SZÉP Kártyával

Célba ért a gyógyfürdők lobbiterve. A jövő hónap elejétől már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet a SZÉP Kártya mindhárom zsebéről fizetni.

A változtatások eredményeképp a kártya szálláshelyi felhasználása rugalmasabb lett, illetve új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a SZÉP Kártyával fizethető körbe – írja a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye. A kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet módosításáról a kormány május 29-i ülésén döntött.

A gyógyfürdő-szolgáltatóknál eddig kizárólag a harmadik, szabadidő zsebet lehetett használni. A módosítást a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, aminek bőven akad gazdasági magyarázata. Tagjaik körében készített felmérés szerint ugyanis a fürdőkben az új cafeteriarendszer bevezetése óta – 2010-ről 2012-re – 38 százalékkal csökkent az utalványforgalom.

Az elképzelés elfogadását a NGM azzal magyarázta, hogy az utóbbi években megvalósult fürdőfejlesztések fenntarthatósága érdekében, és népegészségügyi szempontból is fontos, hogy a SZÉP Kártyát minél többen használják fürdőlátogatásra. 

Változik a szálláshely zseb felhasználása is a szálláshely-szolgáltatók kérését figyelembe véve: ezentúl a szálláshelyen igénybe vehető összes szolgáltatást ki lehet fizetni a SZÉP Kártya első alszámlájáról, nem csak a szálláshely-szolgáltatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jövőben például egy félpanziós ellátást, vagy a szálláshelyen igénybe vett masszázst, kozmetikai kezelést is ki lehet fizetni a szálláshely zsebről.

Új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények (többi között futóversenyek) nevezési díját is ki lehet egyenlíteni SZÉP Kártyával. A módosítás – mondják az NGM-nél – illeszkedik a kártya bevezetésének fő céljaihoz, hiszen ezek a sportrendezvények a belföldi turizmus élénkítéséhez is hozzájárulnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.